Gesloten, Open Call: Art Dialogue Sessions

GESLOTEN: OPEN CALL ART DIALOGUE SESSIONS

Heb je behoefte aan reflectie op je werk, we hebben in het programma van Inversie nog 3 plekken vrij in de Art Dialogue Sessions die in maart van start gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel betrokkenheid en beschikbaarheid op de dinsdagavond. Heb je al meegedaan met dit programma, dan ben je uitgesloten voor nieuwe deelname.
Wat
De opzet van de Art Dialogue Sessions is dat er een vaste kern is van ongeveer 12 tot 15 personen die bij elkaar komen op dinsdagavonden in het voorjaar van 2024. Tijdens een sessie wordt één werk van een van de kunstenaars besproken. Het doel van elk gesprek is om dieper in te gaan op wat er te zien is: waardeoordelen worden vermeden, achtergrondinformatie blijft uit en de kunstenaar geeft het eerste half uur geen toelichting.
Wie
Voor startende makers die behoefte hebben aan open, eerlijke, soms kritische maar altijd waardevolle reflectie op het eigen werk. Je hoeft geen beeldend kunstenaar te zijn want we zoeken juist naar een interessante mix tussen uitvoerende, toegepaste en autonome kunstenaars. Aan deze groep neemt ook een vijftal kunst- en cultuur professionals deel om over een constructief kritische groepssamenstelling te beschikken. (Curatoren, theatermakers, schrijvers, gemengd). De groep wordt elke avond gemodereerd door een vaste moderator, Shirley Welten.
Waarom
De essentie van de sessies is om een omgeving van ‘veilige spanning’ te creëren waarbij er diverse aspecten worden bevraagd aan de hand van de opvattingen, kennis en ervaring van de groep. Centraal daarin staan het kunnen uitten van schurende commentaren zodat er ook buiten de comfortzone
van de kunstenaar wordt getreden. Door het bieden van een breed spectrum van interpretaties ontstaan nieuwe inzichten die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van het eigen werk. In het programma van Inversie bieden we verschillende momenten kunstenaars de gelegenheid om kunstenaars deel
te laten nemen aan specifieke onderdelen. Houd daarvoor onze website in de gaten, onze socials en abonneer je op onze nieuwsbrief.
Wanneer
De dinsdagavond van 19.00 uur tot uiterlijk 21.15 uur.
Data voor Art Dialogue Sessions zijn;
12 maart
19 maart
09 april
23 april
14 mei
21 mei
04 juni
11 juni
25 juni
reserve 2 juli
Deelnemen? Vragen? info@inversie.nu
en_GBEN