Kunstcamping de Chloorie

IMG_7748 bewerkt

Kunstcamping de Chloorie

Kunstenaar overal en altijd, dat is Inversie!!! Op het moment dat in het Brabantse zuiden van Nederland de grote vakantie begon zijn Jesse FischerBerendine VenemansFroukje de BoerNiels RoestQiaochu Guo en Isamo Thissen op zondag 16 juli gestart met de kunstcamping de Chloorie waar kunstliefhebbers zich in campingsferen konden onderdompelen.

De gastlocatie van deze recreatieve vorm van exposeren is Kunstpodium T dat om 16.00 haar deuren opende voor het publiek. Bij binnenkomst trof je in iedere ruimte een duo tentoonstelling aan met camping in suto kenmerken. De eerste ruimte aan de linkerhand was geclaimd door Froukje van wie de technische installatie een ludieke interactie aanging met de essentiële kampeerwaterzak. De twee prints van Qiaochu eindigden zachtjes in het katoen van de nog te witte handdoek. Een kamertje verder had Berendine haar plek afgebakend met een koepeltent waarin een videowerk van haar gezien kon worden vanuit de luie kampeerstoel, of binnen de intimiteit van broeierig nylon. Niels gaf invulling aan de natuurlijke omgeving met zijn cyanotype afdrukken die net als de waslijn er naast irriterend hoog hing. De volgende ruimte was gedomineerd door het icoon van het betere kamperen, de wc rol en tevens de sokkel voor een van de werken van Isamo. De schilderijen van Jesse droegen zonder veel extra moeite bij aan het campgevoel door hun onderwerp in de vorm van minimaal geklede (luie?) mannen met als extra touch de ‘vergeten’ halflege tube tandpasta. En niet te vergeten de vishaakjes die met hun felle fakekleuren lonkten naar de op natuur gebaseerde patronen van Isamo’s werken.

En er was meer. Er was regen. Er was zonneschijn. Er was een barbecue en er was een bingo waaraan iedereen meedeed, maar slechts drie winnaars mochten enkele van de goodies uit de campingwinkel gratis en voor niets meenemen zoals de unieke Camping de Chloorie kaart en postzegel, de speciale pet en het begerenswaardige limited edition T-shirt. Was je er niet bij? Heb je niets gewonnen? Tot 30 juli kun je nog terecht en zelfs campingsize artworks bemachtigen.

Waar: Kunstpodium T, Noordstraat 105, Tilburg

Wanneer: tot en met 30 juli
Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Finissage: 28 juli

en_GBEN