Open Call Peer Critic Sessions

CLOSED Open call Peer Critic Sessions

Peer Critic Sessions

GESLOTEN Heb je behoefte aan kritische reflectie op je werk, we hebben in het programma van Inversie nog enkele plekken vrij in de Peer Critic Sessies die in mei van start gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel betrokkenheid en beschikbaarheid op de dinsdagavond.

Wat
De opzet van de Peer Critic sessies is dat er een vaste kern is van ongeveer 12 tot 15 personen die eens in de twee weken bij elkaar komen op dinsdagavond. Tijdens een sessie wordt één werk van een van de kunstenaars besproken. Het doel van elk gesprek is om dieper in te gaan op wat er te zien is: waardeoordelen worden vermeden, achtergrondinformatie blijft uit en de kunstenaar geeft het eerste half uur geen toelichting.

Wie
Voor startende kunstenaars die behoefte hebben aan open, eerlijke, soms kritische maar altijd waardevolle reflectie op het eigen werk. Je hoeft geen beeldend kunstenaar te zijn want we zoeken juist naar een interessante mix tussen uitvoerende, toegepaste en autonome kunstenaars. Aan deze groep neemt ook een vijftal kunst- en cultuur professionals deel om over een constructief kritische groepssamenstelling te beschikken. (Curatoren, theatermakers, schrijvers, gemengd). De groep wordt elke avond gemodereerd door een vaste moderator.

Waarom
De essentie van de sessies is om een omgeving van ‘veilige spanning’ te creëren waarbij er diverse aspecten worden bevraagd aan de hand van de opvattingen, kennis en ervaring van de groep. Centraal daarin staan het kunnen uitten van schurende commentaren zodat er ook buiten de comfortzone van de kunstenaar wordt getreden. Door het bieden van een breed spectrum van interpretaties ontstaan nieuwe inzichten die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van het eigen werk.

In het programma van Inversie bieden we verschillende momenten kunstenaars de gelegenheid om kunstenaars deel te laten nemen aan specifieke onderdelen. Houd daarvoor onze website in de gaten, onze socials en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Wanneer
De dinsdagavond van 19.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur.

16 mei introductie Peer Critic Sessies
30 mei
13 juni
27 juni
11 juli

Zomerstop

5 september
19 september 
3 oktober 
17 oktober 
24 oktober closure / afsluiten

Deelnemen? Vragen? sanne@inversie.nu

en_GBEN