Golden Floor – Daniel Arthuus

GOLDEN FLOOR - DANIEL

nIEUW WERK VAN DANIEL: GOLDEN FLOOR

Kunst op straat? Het afgelopen jaar heeft Daniel veel onderzoek gedaan naar manieren om de hedendaagse kunst toegankelijker te maken. Dit werk is zijn eerste stap naar een laagdrempeliger veld, een werk wat letterlijk op straat ligt en die iedereen kan bereiken en bekijken.

Benieuwd geworden? Het kunstwerk van Daniel is te koop! In het werk is een certificaat met gouden 24kts zegel, Daniels handtekening en een uniek nummer vergoten. Als koper ben je hiermee niet alleen de eigenaar van een uniek object, maar ben je ook deel van een klein collectief wat door heel Nederland 4,5m2 aan kunst op straat heeft liggen. Hiernaast ontvang je ook een extern certificaat en een mini print van ‘Hay Cathedral’.

 

Over Hay Cathedral
Golden Floor is een vervolg van Hay Cathedral. Waar boeren balen stro gebruikten om een monument in het landschap te plaatsen gebruikt hij stoeptegels om een ervaring van stilte en bezinning in het straatbeeld te brengen.

Het werk ‘Hay Cathedral’ heeft Daniel gemaakt in Noord-Spanje op de Camino de Santiago. Deze structuren, gemaakt door boeren, deed Daniel erg denken aan de kathedralen op de route en triggerde bij Daniel een fascinatie voor een onderzoek naar het spirituele in gebouwen. Welke rol vervullen deze imposante gebouwen in het leven van mensen en waarom kan een religie niet zonder ze bestaan?

Leave a Reply

en_GBEN