Open Call Inversie Editie 2024

Open Call Inversie Editie 2024

Ben jij een kunstenaar met een connectie met Brabant? Ben je ambitieus en wil je investeren in de artistieke en zakelijke ontwikkeling van je beroepspraktijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor Inversie #4, een talentontwikkelingsprogramma in Noord-Brabant voor beeldend kunstenaars. Inversie is een kortlopend programma dat zich richt op jonge of startende talenten tot vijf jaar na afstuderen die concrete ontwikkelvragen in hun praktijk hebben. Tot en met 30 november 2023 kun je je bij Inversie aanmelden via deze open call.

Hoe werkt het
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar sanne@inversie.nu met je CV, je portfolio en een motivatie. Na de deadline gaan wij in februari controleren of je aanmelding volledig is. Halverwege december krijg je bericht van ons of je in de eerste selectie zit.. In januari 2024 voeren we de selectiegesprekken en maken we de selectie definitief waarna we in februari 2024 starten met het programma. Natuurlijk mag je ook altijd mailen als er vragen zijn.

Criteria 

 • Je bent twee tot vijf jaar afgestudeerd
 • Wonend of werkend in Brabant, of hebt een connectie met Brabant
 • Een aantoonbare autonome en artistieke praktijk
 • Een aantoonbare onderzoekende of experimentele werkhouding
 • Je besteed minstens twee dagen per week aan je praktijk
 • Beschikbaar om deel te nemen aan alle onderdelen van het programma
 • Bereid tot kennisdeling en groepsdeelname
 • Inzichtelijke ambities voor de korte en lange termijn

Aanmelding
Je aanmelding voor Inversie of bestaat uit:

 • Je motivatie waarin je toelicht waarom Inversie voor jou urgent is om aan deel te nemen. Hierin geef je zo helder en concreet mogelijk aan wat jouw ontwikkelvragen zijn, wat je ambitie is, je artistieke visie, hoe actief je bent binnen je praktijk of het kunstenveld en waarom je wilt deelnemen.
 • Je CV met een relevante selectie en je volledige gegevens inclusief website en social media links.
 • Je portfolio met beeldmateriaal en indien van toepassing links naar audiovisueel materiaal, voorzien van titel, jaar, materiaal, context, partners of samenwerking en een korte inhoudelijke toelichting.

Over Inversie
Inversie begeleidt talentvolle jonge beeldend kunstenaars die twee tot vijf jaar afgestudeerd zijn - en een Brabantse connectie hebben - in de overgang van de academie naar een veelzijdige beroepspraktijk. Tien maanden lang worden kunstenaars, die hun werkveld buiten de reguliere kaders van de kunstwereld plaatsen, begeleid in hun artistieke ontwikkeling en passend ondernemerschap. Inversie staat voor omkering van de gewone orde en durft ook buiten de gebaande paden op zoek naar innovatieve methodes die passen bij de kunst en de kunstenaar. De kracht van Inversie ligt in de persoonlijke begeleiding, groepsbinding en inhoudelijke verdieping waarmee er een basis voor zelfvertrouwen wordt gelegd in combinatie met workshops en expertmeetings. Inversie werkt in het programma samen met diverse partners uit het Brabantse kunstenveld zoals Kunstpodium T, Willem Twee Kunstruimte, Witte Rook, Stedelijk Museum Breda, TAC en Graphic Atelier Den Bosch.

Checklist
Deadline: donderdag 30 november 23:59u.
Application Inversie: sanne@inversie.nu
Motivatie: maximaal 1000 woorden
CV: aanleveren als PDF maximaal 3 A4 en niet kleiner dan corpsgrote 10.
Portfolio: aanleveren als 1 PDF maximaal 10 A4 en niet groter dan 20MB.

Over TalentHub Brabant
Voor de ontwikkeling van talent en professioneel aan de slag te kunnen is het programma TalentHub opgezet door de Provincie Noord-Brabant. In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en diverse organisaties. Of het nu gaat om een hub voor muziek, theater, dans, literatuur, design of beeldende kunst, het talent staat altijd centraal.

nl_NLNL