Bezoek Willem Twee en Grafisch Atelier Den Bosch

Bezoek Willem Twee en Grafisch Atelier Den Bosch

Bezoek Willem Twee en Grafisch Atelier Den Bosch

Vier april was een interessante dag voor de kunstenaars van Inversie. Meerdere plekken werden bezocht om daar te leren over verschillende aspecten van het kunstenaarschap. Allereerst werd Willem 2 bezocht, waar de kunstenaars van hoofdcurator Linda Köke leerden over cureren. Er werd gesproken over welke keuzes een curator moet maken, wat diens rol kan zijn in het proces, hoe een curator relaties onderhoudt en vormt met andere partijen en hoe de wisselwerking tussen kunstenaar en curator zou moeten zijn.
Hierna stond Grafisch Atelier Den Bosch op het programma, waar bevlogen maker Peter Koene verschillende druktechnieken uitlegde. Zo kwamen Litho, etsen en risoprint ter sprake. Ook het geduld dat komt kijken bij een geslaagde print werd benoemd. Al met al een spannende en enerverende dag voor de jonge kunstenaars.

nl_NLNL